A-A

Huurbetaling

Volgens de gezamenlijk afgesloten huurovereenkomst moet de huur voor het begin van de maand aan Vallei Wonen betaald zijn. Daar kunt u op verschillende manieren voor zorgen, namelijk:

  • Automatisch betalen. Dit kan op twee manieren:

-     de meest eenvoudige manier is om Vallei Wonen te machtigen door middel van een machtigingskaart. Nadat u de machtigingskaart ingevuld en ondertekend aan ons heeft gegeven wordt iedere maand op een vaste datum automatisch het huurbedrag van uw rekening afgeschreven. Bij aanpassingen in de huur (bijv. de jaarlijkse huurverhoging) wordt automatisch het nieuwe huur bedrag geïncasseerd.

Een machtigingskaart is verkrijgbaar op ons kantoor en op verzoek kunnen wij u deze natuurlijk ook toesturen. Wanneer u het niet eens bent met de afschrijving kunt u uw bank opdracht geven het overgeschreven bedrag terug te storten op uw rekening.

-    u kunt uw bank opdracht geven de huur elke maand automatisch naar Vallei Wonen, IBAN nummer: NL10RABO0382400259 over te laten maken. Elke wijziging in uw huur behoort u dan wel tijdig aan de bank door te geven.

  • Wij beschikken over een pinautomaat, u kunt dus op ons kantoor komen betalen.


Betalingsproblemen
Wilt u meer lezen over betalingsmogelijkheden of wat u moet doen bij betalingsproblemen? Lees dan de folder Uw huur betalen.


Hulp nodig?
Heeft u vragen of zijn er problemen in uw huishouden waar u over wilt praten? Dan adviseren wij u om contact op te nemen met Coöperatie de Kleine Schans. Hier werken mensen die gespecialiseerd zijn in de begeleiding van maatschappelijke en financiële vraagstukken. Het kantoor is gevestigd in Multifunctioneel Centrum De Schans, Schans 29, en geopend op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur. U kunt bellen naar telefoonnummer (033) 286 91 65 of e-mailen naar info@dekleineschans.nl.


Huishoudboekje
Wilt u meer inzicht in al uw uitgaven? Voor veel mensen is een digitaal huishoudboekje een uitkomst. In samenwerking met het Nibud is er een huishoudboekje opgesteld.
Meer informatie vindt u op www.afaspersonal.nl


Huurtoeslag: voor wie en hoe?
                                                                   
Huurtoeslag is een tegemoetkoming van de overheid in de huurkosten. De huurtoeslag zorgt ervoor dat u in verhouding niet te veel huur betaalt. Om ervoor in aanmerking te komen, mag de huur niet te hoog zijn en het inkomen en vermogen niet boven een bepaalde grens uitkomen. Iemand met een laag inkomen, ontvangt meer huurtoeslag dan iemand met een hoger inkomen. De huurtoeslag wordt door de huurder zelf via DigiD aangevraagd bij de belastingdienst. U kunt meer informatie over de huurtoeslag vinden op de website www.toeslagen.nl.

 
Share on Google+
kwh keurmerk dementievriendelijk logo fairtrade logo