A-A

huurprijs  en servicekostenUw huur bestaat uit twee delen, de zogenaamde 'kale huur' en de servicekosten.

Kale huur
De 'kale huur' is de huur die u maandelijks betaalt, maar dan zonder de servicekosten en zonder aftrek van de eventuele huurtoeslag.
Deze huur wordt ook wel de netto huur genoemd.

Servicekosten
Dit zijn kosten voor diensten en goederen die wij leveren. Vooral bewoners van een appartementengebouw krijgen daarmee te maken.
U kunt dan denken aan kosten voor algemene elektra en schoonmaak van het trappenhuis en entree. Afhankelijk van het gebouw kunnen ook stookkosten en onderhoud van een gemeenschappelijke tuin zijn berekend.
Dit zijn vaak ook de servicekosten waarvoor u een voorschotbedrag betaalt. Daarvan krijgt u elk jaar in april een overzicht. Hierin zijn de werkelijke kosten en de door u betaalde voorschotten met elkaar verrekend. Als u teveel heeft betaald dan krijgt u geld terug, heeft u te weinig betaald dan brengen wij deze kosten alsnog in rekening.

Daarnaast is er nog een aantal servicekosten die niet verrekend worden, daarbij is er sprake van een fonds. U kunt dan denken aan een glasverzekering, ontstoppingsfonds en dakgotenfonds.

De servicekosten tellen niet mee voor de berekening van de jaarlijkse huurverhoging. Dit berekenen we alleen over de kale huur. Over een deel van de servicekosten kunt u huurtoeslag ontvangen, als u daar recht op heeft.

 
Share on Google+
kwh keurmerk dementievriendelijk logo fairtrade logo